Makuuhuoneen remontointi - valitako liukovet vaiko kaapinovet

Makuuhuoneeseen pyritään usein luomaan rauhallinen ja seesteinen tunnelma, tai jos ei edellä mainittuja niin ainakin itseä parhaiten miellyttävä, jotta huoneessa olisi mukava ja mieluisa nukkua sekä levätä. Remontit kustantavat paljon ja usein asuntoa tai taloa remontoidessa tätä suoritetaan pikkuhiljaa, jotta remontti ei kävisi kukkarolle turhan kalliiksi. Pienillä muutoksilla saa jo ihmeitä aikaan, vaikka aina ei tältä lähtötilanteessa tuntuisikaan. Tämän kirjoituksen tarkoitus on herättää ideoita millä pienilläkin tavoilla voit muuttaa makuuhuoneen tunnelmaa radikaalistikin, mutta kulutusta silmällä pitäen.

Koko kaappi vaihtoon vaiko vain ovet?

Budjetin salliessa kannattaa ehdottomasti miettiä kaapistojen uusimista. Tällä makuuhuoneen ilmeen ja muun muassa koko aikakauden tyylisuunnan saa muutettua käden käänteessä. Mikäli makuuhuoneessa on upotettu kaappi, voi mahdollisuuksien mukaan vain pelkät ovet vaihdattaa. Liukuovet tuovat usein modernia tunnelmaa ja tyylejä on näissä vaikka ja mistä valita. Liukuovien hyviä puolia ovat myös eri pintamateriaalit joilla leikitellessä huoneeseen saa helposti lisättyä ilmettä tai maadoitettua ilmapiiriä rauhallisilla värivalinnoilla. Tilanpuutteen ilmetessä peiliovet ovat hyvä vaihtoehto liukuovien materiaaliksi. Peilipinnat luovat aina lisää tilantuntua, oli kyse sitten ovista tai vain peileistä seinällä. Kannattaa ehdottomasti pitää tämä vinkki mielessä ja pistää kokeiluun! 

Tekstiileillä ilmettä

Valkoinen väri on trendannut jo pitkään varsinkin pohjoismaisessa sisustuksessa, mutta tällä hetkellä värit nostavat kuitenkin taas enemmän päätään. Tekstiileitä muuttamalla ilmettä saa hyvinkin helposti piristettyä sekä huoneesta luotua eri näköisen. Tekstiilien hyviä puolia on myös, että näitä pystyy helposti kierrättämään ja löytämään esimerkiksi kirpputoreilta käytettyinä, sillä ihmiset suuressa määrin pitävät kodin sisustuksen päivittämisestä tasaisin väliajoin. Kierrättämällä budjetti pysyy kurissa ja tuet samalla kestävämpää kulutusta, mikä on tietysti vain plussaa. Näin saat uudentuntuisen huoneen ohella myös hyvän mielen - kuten sanottu usein toisen roska on toisen aarre eli rohkeasti vain kierrättämään ja tekemään edullisia löytöjä!

Viherkasveilla viimeistely

Viherkasvit sekä tuoreet kukat tuovat viimeisen silauksen huoneeseen sekä parantavat huomattavasti ilmanlaatua. Kasveja voi ripustaa roikkumaan, hyödyntää pöytätasoja tai panostaa suurempiin ruukkuihin, jotka myös näppärästi täyttävät tilaa, jos kaikkia kulmia on hankala hyödyntää.

Mikäli kiinnostuit esimerkiksi kaapistojen päivittämisestä enemmän, löydät lisätietoa muun muassa tältä sivustolta: Hahle Group Oy

jaa